Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Τρίτη 12/2/2013

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τρίτη 12/2/2013 συζητήθηκε το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο της Αττικής στο Σαρωνικό.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», κατέθεσε υπόμνημα, που ο πρόεδρος του περιφερειακού μοίρασε σε όλους τους συμβούλους και μας δόθηκε η δυνατότητα παρέμβασης για ένα λεπτό.

Μετά την πολύωρη και με εντάσεις συνεδρίαση τελικά η είδηση για εμάς είναι ότι ο Φαληρικός Όρμος σχεδιάζεται να μετατραπεί στο «μεγαλύτερο λιμάνι (ιδιωτικό) της Μεσογείου. (Κυκλοφορεί ήδη στα υπουργικά γραφεία το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός φαραωνικού λιμανιού από τον Άλιμο έως την Καστέλα)

Αν μελετήσουμε το τι έγινε στην γύρω περιοχή από τον πόλο κρουαζιέρας του λιμανιού του Πειραιά ( κλειστά – ξενοίκιαστα καταστήματα, διώξιμο της κατοικίας και ερήμωση της περιοχής μετά το μεσημέρι που κλείνουν τα ναυτιλιακά γραφεία) και προσθέσουνε και τους όρους ειδικής οικονομικής ζώνης (ΕΟΖ), που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει με το σχέδιο νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις, τότε ο χαρακτήρας και η ποιότητα ζωής στην γειτονιά μας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στην συνεδρίαση και ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου και η «Μεσοποταμία» διατυπώσαμε την αντίθεση μας ( με διαφορετική ένταση είναι η αλήθεια) σε αυτή την προοπτική. Το σχέδιο του Renzo Piano τελικά για τους κατοίκους του Μοσχάτου και των Τζιτζιφιών θα γίνει ένα «αδειανό πουκάμισο» που θα το χαίρονται άλλοι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής. Ήρθε η ώρα από τα λόγια και τις υποσχέσεις να περάσουμε σε ενωτική και αποφασιστική δράση.

2 σχόλια:

  1. Στέφανος ΜπιζάνηςΠέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, 2013

    Έχω την ίδια αίσθηση μελετώντας τα όσα γράφονται στις ειδήσεις της "σειράς" και αφορούν αυτό το σπουδαίο θέμα. Αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης τόσο κατά το πρόσφατο δείπνο σε ψαροταβέρνα Πειραιά ανάμεσα σε Σαμαρά, δήμαρχο Πειραιά και κάποιους βουλευτές της περιοχής που ανήκουν στην ΝΔ, όσο και σε συζητήσεις ανάμεσα στους Χατζηδάκη - Βασίλη Μιχαλολιάκο. Όλα προς τα εκεί κατατείνουν. Ο Φαληρικός όρμος να γίνει αγκυροβόλιο τεράστιων κρουαζιερόπλοιων, πράγμα που είναι αποτυπωμένο και σε σχέδια τα οποία επιδεικνύει ένας εκ των μελετητών!!! Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει οι υγιείς δυνάμεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσουν να τεθεί προς συζήτηση και μάλιστα ως κατεπείγον θέμα γιατί αν περιμένουμε από την δημοτική αρχή καήκαμε. Γιατί το γεγονός και μόνο ότι η Μεσοποταμία έδειξε ενδιαφέρον, παρέστει και έκανε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όπου συζητήθηκαν τα σχετικά με το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ, ε τότε αυτό φτάνει για να δείξει την κατάσταση των δημοσιοσχεσιτών που δυστυχώς ορίζουν τις τύχες του Μοσχάτου και του Ταύρου.
    Άντε, καλό καρναβάλι παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάνω μιά διόρθωση. Η φράση μου ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ δηλώνει την ουσία της παρουσίας και της παρέμβασης και όχι την φυσική παρουσία. Πήγε ό Δήμαρχος είπε κάποια χλιαρά και αποχώρησε ενώ όφειλε να μην χάσει ουτε δευτερόλεπτο από τα διαδραματιζόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή