Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τελική μελέτη - θέση Μεσοποταμίας για την παραλία


Παρουσίαση της τελικής μελέτης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου Τετάρτη (13/3) στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου – Ταύρου

Ο δήμος Μοσχάτου με αφίσες, μηνύματα κλπ. μας καλεί στην παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού όρμου και φυσικά της παραλίας Μοσχάτου, στο πολιτιστικό κέντρο την Τετάρτη 13/3.

Επειδή από το αρχικό σχέδιο του Renzo Piano μέχρι τα όσα λέει ο κύριος  Σαμαράς περί "Ελληνικής Ριβιέρας" και της αφίσας του δήμου περί πόλης - πύλης της ΝΑ Ευρώπης υπάρχει μεγάλη διαφορά, η Μεσοποταμία έχει σταθερές προτάσεις και πρέπει να τις παρουσιάσουμε και να τις υποστηρίξουμε ΞΑΝΑ.

Όλοι λοιπόν στο Πολιτιστικό κέντρο Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού την Τετάρτη 13/3 στις 6 μ.μ. να μοιράσουμε το παρακάτω κείμενο και να θέσουμε τις ερωτήσεις μας στην παρουσίαση.

Η παρουσία μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για μια ακόμα φορά, πριν η παραλία χαθεί οριστικά για τους Μοσχατιώτες αλλά και για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου!

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ

Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προ των πυλών!

  • ΦΙΛΕΤΑ του παραλιακού μετώπου θα ξεπουληθούν σε ξένους/ντόπιους ιδιώτες. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εκπροσωπούν όλους εμάς, δε θα έχουν κανένα θεσμικό ρόλο στην περιοχή!
  • H παραλία μας θα «αξιοποιηθεί» εντατικά για την αποπληρωμή του χρέους. Με  40% άδειους επαγγελματικούς χώρους στο Μοσχάτο, τί θα γίνει με άλλα 4.000 τετραγωνικά μέτρα επαγγελματικών χώρων, που προβλέπει το νομοσχέδιο στην παραλία, ανάμεσα στον οικιστικό ιστό και την θάλασσα;
  • Ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από τους φόρους, οι «επενδυτές» θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία (ειδική φορολογία και τέλη). Αποτέλεσμα: ο αθέμιτος ανταγωνισμός.  και απώλεια τελών για την τοπική αυτοδιοίκηση.


ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ;

  • Η διαχείριση του Φαληρικού Όρμου από ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ της Περιφέρειας και των Δήμων ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ & ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
  • ΟΧΙ στη δόμηση νέων επαγγελματικών χώρων στην παραλία.  Όχι άλλα λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας στο Μοσχάτο.
  • Φορολογικές ελαφρύνσεις όχι για τους «επενδυτές», αλλά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους!


ΠΑΡΑΛΙΑ  ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


  • Ανοιχτή θάλασσα για την ψυχαγωγία των δημοτών.
  • Οι πεζογέφυρες για την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα  μπορούν να γίνουν με την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ & βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης του Renzo Piano.
  • Από τον Κηφισό ως την Εσπλανάδα η ανάπλαση του χώρου δεν χρειάζεται νέα δόμηση. Η μετατροπή της παραλίας σε Πάρκο μπορεί να γίνει με τις υποδομές που ρημάζουν από το 2004 & με μηδενικό κόστος:
  • Το γραμμικό κτίριο μπορεί να στεγάσει αναψυκτήρια, οικολογική βιβλιοθήκη κ.α. για τους επισκέπτες και τα ναυταθλητικά σωματεία.
  • Η ιχθυαγορά, που υπάρχει και ρημάζει μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα από τους παράκτιους αλιείς.
  • Το γήπεδο βόλεϊ μπορεί να μετατραπεί σε Πολυχώρο Πολιτισμού για κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
  • Η χρηματοδότηση του Πάρκου μπορεί να γίνει από την εκμετάλλευση όλων των παραπάνω κτιρίων (γραμμικό, ιχθυαγορά, γήπεδο βόλεϊ, καθώς και γυάλινο κτίριο & μαρίνα). ΚΑΜΙΑ επιβάρυνση του δημοτικού/κρατικού προϋπολογισμού δε χρειάζεται.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»
www.mesopotamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου