Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Νικόστρατος: ένα ξεχωριστό καλοκαίρι" του Ολιβιέ Ορλέ, Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 20:45

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, συνεχίζουμε τις προβολές του Αυγούστου την ερχόμενη Τετάρτη, 23/8, με την ταινία «Νικόστρατος: ένα ξεχωριστό καλοκαίρι», του Ολιβιέ Ορλέ (2011, Έγχρ., 95΄).

Σχετικά με την ταινία:
«Η σχέση ανάμεσα σ” ένα αγόρι κι έναν πελεκάνο αλλά και ανάμεσα στο αγόρι κι ένα κορίτσι, σε μια άνιση, δοσμένη με λεπτότητα και ευαισθησία ταινία για παιδιά (μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, χωρίς δυστυχώς πρωτότυπη κόπια).
[…]
Υστερα από ένα πρώτο, κάπως αργό και με αρκετά  κλισέ, μέρος, η ταινία αποκτά φρεσκάδα και ρυθμό χάρη στην εμφάνιση της Αγγελικής και τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ” αυτήν και τον Γιάννη. Στα θετικά της ταινίας οι ερμηνείες των δύο νεαρών πρωταγωνιστών, Τιμπόλτ Λε Κεγιέκ και Τζέιντ-Ρόουζ Πάρκερ, αλλά και του Εμίρ Κουστουρίτσα, που δίνει στο ρόλο του άξεστου, επιφανειακά σκληρού, πατέρα, μια ποιητική, σχεδόν σουρεαλιστική διάσταση.»
(Πηγή: Νίνος Φενέκ-Μικελίδης – Ελευθεροτυπία)

Τετάρτη, 23/8, στις 20:45 το βράδυ. Όπως όλο το καλοκαίρι, στον ανανεωμένο κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.


Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-nikostratos-ena-xechoristo-kalokeri-tou-olivie-orle/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου