Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “η φωτογραφία" του Νίκου Παπατάκη,Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 20.45

Τελευταία προβολή για το μήνα Αύγουστο, με την αριστουργηματική ταινία «η φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη, (Έγχρωμο 1986, 112 λεπτά).

Σχετικά με την ταινία:
«Η “Φωτογραφία” του Νίκου Παπατάκη φιγουράρει αδιάλειπτα και δικαίως, στις κορυφαίες δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, ενώ παρά το γεγονός ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι συνιστά μία από πλέον διορατικές φιλμικές ματιές που έπεσαν πάνω στη γεμάτη πληγές νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.
[…]
Στα χρόνια της δικτατορίας, ο Ηλίας υπηρετεί μια δύσκολη θητεία στον στρατό, χαρακτηρισμένος ως γιος κομουνιστή που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Εμφύλιο. […] Φεύγει για το Παρίσι και προσπαθεί να προσεγγίσει έναν γουναρά που βρίσκεται εκεί από χρόνια, τον Γεράσιμο, μακρινό συγγενή της μητέρας του. Μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης, όμως ταυτόχρονα τα πάντα οικοδομούνται πάνω σ’ ένα επιπόλαιο ψέμα που ο Ηλίας είπε στον Γεράσιμο.»
(Πηγή: Γιώργος Ρούσσος – tvxs.gr)

Τετάρτη, 30/8, στις 20:45 το βράδυ. Όπως όλο το καλοκαίρι, στον ανανεωμένο κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-i-fotografia-tou-nikou-papataki/
https://www.facebook.com/events/132205304063471/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου