Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: 5ο Σεμινάριο «Λογοτεχνικό περιοδικό: Ζώντας την διαφορά στον πολιτισμό» Παρασκευή 22 Απριλίου, στις 20.00


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ»
ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α΄
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016
ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Λογοτεχνικό περιοδικό: Ζώντας την διαφορά στον πολιτισμό»
Παρασκευή 22 Απριλίου, στις 20.00

Ο σεμιναριακός κύκλος  «Συζητώντας για την επιστήμη» που διοργανώσαμε για την τρέχουσα σχολική  χρονιά στο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ  αυτήν την Παρασκευή, 22.4.2016, φτάνει στο τέλος του, με το 5ο σεμινάριο στο οποίο ο ποιητής, δοκιμιογράφος και εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Πλανόδιον»,  Γιάννης Πατίλης, θα μας μιλήσει  με θέμα τα λογοτεχνικά περιοδικά και το ρόλο τους. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Λογοτεχνικό περιοδικό: Ζώντας την διαφορά στον πολιτισμό». Θα ακολουθήσει, όπως πάντα συζήτηση.

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας.

Ο Γιάννης Πατίλης (Αθήνα, 1947) σπούδασε νομικά και  φιλολογία. Ήταν εκπαιδευτικός στην Δημόσια Μέση Εκπαίδευση από το 1980 –για πολλά χρόνια σε νυχτερινό σχολείο της Αθήνας. Ως ποιητής είναι από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς του. Στην ποίησή του συνδυάζονται  η ενδοσκόπηση, το σκάψιμο του συναισθήματος, η πολιτική αγωνία, η συνομιλία με την παράδοση και την ιστορία. Εξέδωσε για πρώτη φορά την ποιητική συλλογή «Ο μικρός και το θηρίο» το 1970. Ακολούθησαν οι συλλογές: Αλλά και τώρα προσέχτε» (1973), «Υπέρ των καρπών» (1977), «Κέρματα» (1980), «Μη καπνιστής σε χώρα καπνιζόντων» (1982), «Ζεστό μεσημέρι» (1984), «Γραφέως κάτοπτρον» (1989), «Ταξίδια στην ίδια πόλη» (1993), «Ακτή Καλιμασιώτη» (2009), «Αποδρομή του αλκοόλ» (2013). Έχει ασχοληθεί πολύ με την έκδοση λογοτεχνικών περιοδικών. Υπήρξε συνιδρυτής και συνεκδότης των περιοδικών  «Το δέντρο» (μέχρι το 3ο τεύχος), «Κριτική και Κείμενα» και «Νήσος». Από το 1986 μέχρι το 2012 εξέδωσε και διηύθυνε το περιοδικό «Πλανόδιον» από τα μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα, με σαφές αισθητικό στίγμα. Η μακροχρόνια ενασχόλησή του με το λογοτεχνικό περιοδικό και η εμπειρία του αποτυπώθηκαν σε πολλά άρθρα και σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Μικρός Τύπος: το λογοτεχνικό περιοδικό» (ΥΨΙΛΟΝ, 2013). Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το μικροδιήγημα και διατηρεί, μαζί με την σύζυγό του ζωγράφο, ποιήτρια και πεζογράφο Ηρώ Νικοπούλου, το ηλεκτρονικό περιοδικό «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΠΟΝΖΑΪ».


ΤΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ, ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ,  ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Η «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου