Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

«Γράφοντας» Συζητήσεις με συγγραφείς: Συνομιλούμε με τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ.

Σεμινάρια Αλληλέγγυου Σχολείου
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016-ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

«Γράφοντας», Συζητήσεις με συγγραφείς

Συνεχίζοντας τη σειρά σεμιναρίων, που είναι επικεντρωμένα στη λογοτεχνική γραφή, το Αλληλέγγυο Σχολείο της «Μεσοποταμίας» διοργανώνει το 3ο σεμινάριο για τη φετινή χρονιά, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 8.00μ.μ., στο Σπίτι της «Μεσοποταμίας», Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.
Συζητάμε με τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων με τίτλο: «Γράφοντας- Συζητήσεις με συγγραφείς».

Λίγα λόγια για το Θωμά Τσαλαπάτη:
Ο Θωμάς Τσαλαπάτης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών. Το 2007 έγραψε και συν-σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο "Όλα τα ρολόγια της πόλης ή ο γέρος και η φωτοτυπία". Από το 2008, αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Εποχή", ενώ συνεργάζεται με διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Από το 2009 ασκεί την κωμωδία Stand Up, ανεβάζοντας τις παραστάσεις "Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ για παιδιά" και "Αυνανισμός και μισαλλοδοξία: μια ιστορία έρωτα και Stand Up", σε συναυλιακούς χώρους, θέατρα, μπαρ, φεστιβάλ, καταλήψεις και λοιπούς χώρους. Η πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο "Το ξημέρωμα είναι σφαγή Κύριε Κρακ" (εκδ. Εκάτη, Δεκέμβριος 2011), βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα την επόμενη χρονιά (από κοινού με το βιβλίο "Ιπποκράτους 15" του Θωμά Ιωάννου). Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί, επίσης, ένα βιβλίο με ποίηση του W.B. Yeats, που μετέφρασε σε συνεργασία με τον Μιχάλη Παπαντωνόπουλο. Το σύνολο των κειμένων του βρίσκονται στο ιστολόγιό του, Groucho Marxism: http://tsalapatis.blogspot.com/
Πηγή: www.biblionet.gr

fb event: https://www.facebook.com/events/358218147897848/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου