Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Γεράρδη: "Το καμίνι", Σάββατο 27 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ.

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία" φιλοξενεί τον Μοσχατιώτη συγγραφέα Τάκη Γεράρδη με παρουσίαση του βιβλίου του: "Το καμίνι", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Σάββατο 27 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ., στο σπίτι της "Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Αριστοτέλης Σαΐνης (φιλόλογος και βιβλιοκριτικός)
Ειρήνη Σταματοπούλου (συγγραφέας)
Γιώργος Φυτίλης (συγγραφέας)

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Πίσω από τη δαιδαλώδη πλοκή του, Το καμίνι είναι ένα μυθιστόρημα εξερεύνησης της απόκρυφης γνώσης. Η ερμητική φιλοσοφία και η αλχημεία, η θρησκεία και η επιστήμη, ο ελληνικός και ο ιουδαϊκός πολιτισμός, το Βατικανό και ο τεκτονισμός, η μουσική, η ζωγραφική και ο χορός, ο Τίμαιος του Πλάτωνα με την αναφορά του στην Ατλαντίδα, ο Μιχαήλ Ψελλός, ο Εμπεδοκλής, ο Πυθαγόρας και ο Αριστοτέλης, καθώς και κάποιες φιγούρες που παραπέμπουν στον Κόμητα του Σεν Ζερμέν είναι μερικοί από τους σταθμούς αυτής της συναρπαστικής αναζήτησης.
Πηγή: www.lifo.gr

Ο Τάκης Γεράρδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1953. Σπούδασε οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και δημοσιογραφία στο Frei Universitat Berlin. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία. Από το 1991 μέχρι το 1997 εξέδιδε το μηνιαίο περιοδικό "Ο καφές". Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Τα κομπολόγια (2015) και Το καμίνι (2016). Το "Αλφαβητάρι του καφέ"(1999) από την Alta Grafico και "Ο καφές"(1998) από τηνΤροχαλία.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Τάκης Γεράρδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του για τους αναγνώστες.

Το Σπίτι της Μεσοποταμίας είναι ένας χώρος ανοιχτός στους δημιουργούς της περιοχής που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους.

facebook event: https://www.facebook.com/events/1689830884644468

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου