Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Φρανκενστάιν Τζούνιορ», του Μελ Μπρουκς, Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 19:45

Οι προβολές μας για το Νοέμβριο ξεκινούν αυτή την Κυριακή, 5/11, με την κλασσική κωμωδία "Φρανκενστάιν Τζούνιορ" (1974, Ασπρόμαυρο, 106΄) του Μελ Μπρουκς. Πρωταγωνιστούν οι: Τζιν Γουάιλντερ (συνυπογράφει και το σενάριο με το σκηνοθέτη), Τέρι Γκαρ, Μάρτυ Φέλντμαν, Μάντλιν Καν, Πίτερ Μπόιλ κ.ά.

Σχετικά με την ταινία:
"Ένας απόγονος του Δρ Φρανκενστάιν επιστρέφει στον προγονικό πύργο των Καρπαθίων, όπου ξαναρχίζει τα πειράματα του προπάππου του. Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά οι επιπτώσεις είναι περισσότερο κωμικές παρά τρομακτικές. Η ωραιότερη σάτιρα ταινίας τρόμου.
[...]
Πέρα από μια σπινθηροβόλα παρωδία των ταινιών τρόμου, ο Μελ Μπρουκς φτιάχνει αξέχαστους κωμικούς χαρακτήρες (όπως ο γουρλομάτης και καμπούρης Ιγκόρ), αξιοποιεί την ασπρόμαυρη φωτογραφία και κάνει μια ντελιριακή κωμωδία, που ίσως είναι η καλύτερη δουλειά του".
(Πηγή: Αθηνόραμα)

Κυριακή, 5/11, στις 19:45. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση πάνω στις ταινίες τρόμου.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να ενισχύσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!
https://www.facebook.com/events/137077513532953/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-frankenstain-tzounior-tou-mel-mprouks/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου