Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Με ανοιχτά φτερά» & «Χρωματίζοντας το σκοτάδι», 3 Ιουνίου στις 20.30

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξεκινάει της προβολές του Ιουνίου, την Κυριακή 3 Ιουνίου, με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «με ανοιχτά φτερά» («with open wings») της Βίβιαν Παπαγεωργίου και την ταινία μικρού μήκους «Χρωματίζοντας το σκοτάδι», σε σκηνοθεσία Κώστα Καβάση και Σεραΐνας Κορομηλή. Μετά την προβολή θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους συντελεστές.

With open wings:
Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για μια ομάδα χορευτών με αναπηρία. Τους ακολουθούμε στις πρόβες και στις παραστάσεις τους και παρακολουθούμε τον τρόπο που κινούνται στην πόλη και το πως αντιμετωπίζουν την ζωή και την καθημερινότητα τους μέσα από την τέχνη τους.
(flix.gr)

Χρωματίζοντας το σκοτάδι:
Μια βραβευμένη ταινία που στηρίζεται σε μια αληθινή συνομιλία ανάμεσα στην Άννα, τυφλή μαθήτρια σε δημόσιο σχολείο, και στην καθηγήτριά της των Καλλιτεχνικών, πάνω στη δυνατότητα ενός ανθρώπου με οπτική αναπηρία να εκφράζεται μέσω της ζωγραφικής. Ένα σκίτσο της Άννας γίνεται πίνακας από την καθηγήτριά της, με χρώματα που της υποδεικνύει η ίδια η Άννα και επιλέγονται με βάση τα συναισθήματα που της προκαλούν οι ήχοι των λέξεων και η φαντασίωσή τους. Τέλος αυτός ο πίνακας ζωντανεύει, μέσα από την ψυχική ένωση και την εσωτερική επικοινωνία που αναπτύσσεται ανάμεσα στη μαθήτρια και την καθηγήτριά της. Τα στερεότυπα καταρρέουν και κυριαρχεί η αλήθεια της γνώσης του Άλλου.
(http://www.nevronas.gr)

Κυριακή, 3 Ιουνίου, στις 20:30. Όπως και όλο το καλοκαίρι, στον κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου