Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Whiplash(Χωρίς Μέτρο)» του Ντέιμιεν Σαζέλ, 18 Ιουλίου στις 20.30

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 18/7, με τη βραβευμένη ταινία "Whiplash" (Ελλ. τίτλος "Χωρίς Μέτρο", 2014, Έγχρωμο, 107΄), του Ντέιμιεν Σαζέλ, με τους Μάιλς Τέλλερ και Τζ. Κ. Σίμμονς.

Σχετικά με την ταινία:
"Το εξαιρετικό αυτό φιλμ επικεντρώνεται στη θυελλώδη σχέση που δημιουργείται μεταξύ του μαέστρου κι ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού ντράμερ, ο οποίος μπαίνει σε ένα ωδείο υψηλού prestige. Ξεκινάει να επιδιώκει τον σεβασμό και την προσοχή του φοβιστικού δασκάλου του, που δεν βάζει κανένα μέτρο στην πίεση που ασκεί ώστε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των μαθητών του.
Και ποιος θα το πίστευε ότι αυτό το μαργαριτάρι του σινεμά ήρθε δια χειρός ενός νεοφερμένου. Λόγος γίνεται για τον Damien Chazelle, ο οποίος με το Whiplash, δεν μας δείχνει τον ρόλο που παίζουν η μιζέρια και η ψυχολογική και σωματική καταπίεση στη σφυρηλάτηση ενός σπουδαίου ταλέντου, αλλά τι γίνεται όταν μαθητής και δάσκαλος τοποθετούν αυτούς τους ρόλους ως το μοναδικό μέσο για τη μεγαλειότητα".
(Πηγή: Στελίνα Θεοδοσοπουλου, gr.ign.com)

Τετάρτη, 18/7, στις 20:30. Όπως και όλο το καλοκαίρι, η προβολή θα λάβει χώρα στον υπέροχο κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/263101071123356/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-choris-metro-tou-nteimien-sazel/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου