Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Το τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη, 25 Ιουλίου στις 20.45

Την ερχόμενη Τετάρτη, 25/7, ολοκληρώνουμε τις προβολές μας για τον Ιούλιο με την ταινία "Το τελευταίο ψέμα", του Μιχάλη Κακογιάννη (1958, Ασπρόμαυρο, 102΄), με τους Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ελένη Ζαφειρίου και Νίκο Κούρκουλο.

Σχετικά με την ταινία:
"Στο επίκεντρο μιας παράξενα συμβολικής ταινίας, για τις μέρες μας, βρίσκεται η Έλλη Λαμπέτη, η ψιλομύτα Χλόη που μαζί με τη μητέρα της θα ακολουθήσουν, παρά τους ενδοιασμούς τους, το ψέμα μέχρι το μοιραίο του τέλος. Το 'Τελευταίο Ψέμα' είναι η τέταρτη ταινία με την οποία ο Μιχάλης Κακογιάννης έφτασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο και πάλι την Έλλη Λαμπέτη (όπως και στο 'Κυριακάτικο Ξύπνημα'), κάνοντας τους κριτικούς να μνημονεύουν το όνομά της δίπλα σ’ αυτό της Γκρέτα Γκάρμπο. Και αυτή η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα για το Χρυσό Φοίνικα, δίχως να καταφέρει να αποσπάσει την πολυπόθητη διάκριση. Υποψήφια στην κατηγορία 'Καλύτερη ξένη ηθοποιός' (Έλλη Λαμπέτη) στα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας, η ταινία επίσης συμμετείχε στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου, Μελβούρνης και Σαν Φρανσίσκο".
(Πηγή: tvxs.gr)

Τετάρτη, 25/7, στις 20:45. Όπως και όλο το καλοκαίρι, η προβολή θα λάβει χώρα στον υπέροχο κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/1757350497635867/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-telefteo-psema-tou-michali-kakogianni/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου