Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Κάλεσμα για τις πλημμύρες


OΙ ΦΩΤΙΕΣ ΕΣΒΗΣΑΝ…. ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Οι πρόσφατες πυρκαγιές, η τσιμεντοποίηση του λεκανοπεδίου, τα έργα που κατασκευάζονται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας (αναμενόμενη αύξηση παιδικού άσθματος κλπ), υποβαθμίζουν σοβαρά τη ζωή μας, κάνουν περισσότερο από ποτέ την Αθήνα ανοχύρωτη πόλη στις κλιματικές αλλαγές που χτυπούν την πόρτα μας.

Η περιοχή μας πλήττεται άμεσα:
Το μεγάλο κυκλοφοριακό έργο του Κηφισού που ξέκοψε το Μοσχάτο από το Νέο Φάληρο και μετέτρεψε τα σπίτια μας μέχρι τον τρίτο όροφο σε υπόγεια, δημιουργώντας ένα νέο "τείχος του αίσχους", έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα την περιοχή μας, καθώς:

      Οι εκπεμπόμενοι ρύποι από τη χρήση του αυτοκινητοδρόμου, τα καυσαέρια, οι χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και η παντελής έλλειψη πρασίνου έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στην περιοχή.

     Ο Κηφισός έχει παραδοθεί στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να επικρατεί δυσοσμία στην περιοχή και ολόκληρο το Μοσχάτο να υποφέρει από τα σμήνη κουνουπιών.
Τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν υποσχεθεί ως κομμάτι των Ολυμπιακών έργων  (βύθιση των γραμμών του τραμ στο ύψος της παλαιάς παραλιακής λεωφόρου, αντιπλημμυρικό κανάλι) δεν έχουν μέχρι σήμερα κατασκευασθεί και αυτό εκθέτει την περιοχή μας σ’ ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμύρας  
   
Σήμερα το ΥΠΕΧΩΔΕ ετοιμάζει την παραπέρα υποβάθμιση του Μοσχάτου με την εκτροπή του Ιλισού ποταμού και του Κυκλοβόρου (αγωγού λυμάτων) στον Κηφισό.

Το έργο αυτό συνεπάγεται:
     Την επιπλέον φόρτιση του Κηφισού με νέα υδάτινα φορτία και την αύξηση του κινδύνου πλημμύρας, μάλιστα τέτοιας έκτασης που η περιοχή μας δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα.
     Την επιπλέον μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής Μοσχάτου – Νέου Φαλήρου και του ευρύτερου Σαρωνικού.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

  •       Να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό
  •     Να μην υλοποιηθεί το έργο εκτροπής του Ιλισού και του Κυκλοβόρου αγωγού λυμάτων στον Κηφισό.
  •      Να γίνει Πάρκο η Παραλία Μοσχάτου.
  •     Να δημιουργηθούν υπερτοπικοί πόλοι πρασίνου στον παλαιό Ιππόδρομο, στο Ελληνικό, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, στο οικόπεδο ΧΡΩΠΕΙ, στο Γουδή, στο εγκαταλελειμμένο πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στο Ίλιον.
  •      Να μείνουν αδόμητοι οι ορεινοί όγκοι του Ποικίλου όρους και του Υμηττού.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυριακή 16 Δεκέμβρη στις 7.30 μμ στο σπίτι της "Μεσοποταμίας" (Πλάτωνος 13) για μια ενημερωτική συζήτηση και προγραμματισμό της δράσης μας για τις πλημμύρες που έρχονται, πριν είναι αργά... 

Εισηγητής ο μηχανικός Ρουσέτος Λειβαδάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου