Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: «Philadelphia», του Τζόναθαν Ντέμι, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 19:45

Η πρώτη μας προβολή για το φετινό Δεκέμβριο θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 3/12, με την ταινία "Philadelphia" (1993, Έγχρωμο, 125΄), του Τζόναθαν Ντέμι, με τους Τομ Χανκς, Ντένζελ Ουάσινγκτον και Τζέισον Ρόμπαρντς. Η προβολή γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Σχετικά με την ταινία:
"Ένας ομοφυλόφιλος δικηγόρος διώχνεται από τη δουλειά του επειδή είναι φορέας του έιτζ. Μηνύει τους πρώην εργοδότες του, αλλά ο μοναδικός συνάδελφος που αναλαμβάνει την υπόθεσή του είναι ένας μαύρος δικηγόρος με προκαταλήψεις κατά των γκέι.
[...]
Ο Τζόναθαν Ντέμι («Η Σιωπή των Αμνών») ξεφεύγει από το σκόπελο της δημαγωγίας, έστω και αν θίγει το πρόβλημα του AIDS σε καθαρά συγκινησιακό επίπεδο ή κάνει κάποιες στιγμές την ταινία να μοιάζει με απολογία του κινήματος της πολιτικής ευπρέπειας – το ασυγκράτητο κλάμα πάντως δεν θα το γλιτώσετε. Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για τον Τομ Χανκς και το τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν 'Streets of Philadelphia'".
(Πηγή: Αθηνόραμα)

Κυριακή, 3/12, στις 19:45. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/2069273463358840/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-filadelfia-tou-tzonathan-ntemi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου