Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Ο άνθρωπος που έπεσε στη γη", του Νίκολας Τζακ Ρόουγκ, Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 19.30

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξαναρχίζει τις προβολές της αυτή την Κυριακή, 13/1, στις 19:30, με την ταινία "Ο άνθρωπος που έπεσε στη γη" (1976, Έγχρωμο, 139΄). Η προβολή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον σκηνοθέτη της εν λόγω ταινίας, Nicolas Roeg, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και στον πρωταγωνιστή της, David Bowie, από το θάνατο του οποίου συμπληρώνονται τρία χρόνια στις 10 Ιανουαρίου.

Η ταινία είναι ελαφρώς βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του William Tevis και, σύμφωνα με τον φημισμένο κριτικό Roger Ebert, "επικεντρώνεται στην απόκοσμη ερμηνεία του ροκ σταρ David Bowie, στον ρόλο ενός εξωγήινου ο οποίος ταξιδεύει στη Γη σε αναζήτηση νερού. Ο Bowie, λεπτός, κομψός, απόμακρος, θυμίζει τόσο επιτυχημένα τον εξωγήινο, που μπορεί κανείς να πει, χωρίς ειρωνεία, ότι αυτός ήταν ο ρόλος που γεννήθηκε να παίξει".

Κυριακή, 13/1, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. 

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/758560737851777/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου