Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές", του Σ. Λιούμετ, Κυριακή 24 Μαρτίου στις 19.30

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 24/3, με την κλασσική ταινία μυστηρίου "Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές" του Σίντνεϊ Λιούμετ (1974, Έγχρωμο, 128΄), με τους Άλμπερτ Φίνεϊ, Σον Κόνερι, Λορίν Μπακόλ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ζακλίν Μπισέ, Άντονι Πέρκινς. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι.

Σχετικά με την ταινία:
"Ο Ράτσετ, ο μισητός αμερικανός εκατομμυριούχος, έχει μαχαιρωθεί στον ύπνο του. Ο Ηρακλης Πουαρό, ο πιο διάσημος ντετέκτιβ του κόσμου, δέχεται να αναλάβει την διαλεύκανση του μυστηρίου, μετά από παράκληση του φίλου του και ιδιοκτήτη του Όριεντ Εξπρές, το οποίο ακολουθεί την διαδρομή από την Κων/πουλη προς το Καλαί της Γαλλίας και έχει κολλήσει στα χιόνια σε κάποιο σημείο στην Γιουγκοσλαβία. Η λίστα των υπόπτων περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες του τρένου.
[...]
Ο Φόνος στο Όριεντ Εξπρές είναι μια εξαιρετικά ψυχαγωγική ταινία, που ανήκει σε ένα παλιότερο στυλ κινηματόγραφου, το οποίο δεν συναντάμε πλέον: ένα κλασσικό “whodunit” (‘ποιος το έκανε’), με όλα τα στοιχεία διεσπαρμένα σε κοινή θέα και ένα μεγάλο καστ αποτελούμενο από σταρ."
(Πηγή: Κώστας Νταλιάνης - presspop.gr)

Κυριακή, 24/3, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου