Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών", του Πίτερ Γουίαρ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Συνεχίζουμε τις προβολές μας με θέμα την εκπαίδευση, αυτή την Κυριακή, 15/9, με την κλασσική ταινία "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών", του Πίτερ Γουίαρ, με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

Σχετικά με την ταινία:
"Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.
Στο ρόλο του καθηγητή ο σπουδαίος ηθοποιός (έφυγε πρόωρα από τη ζωή) Ρόμπιν Γουίλιαμς. Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές βραβεία και τη μεγάλη αποδοχή από το κοινό όπου και αν παίχτηκε, ενώ αποτέλεσε εφαλτήριο για τη μετέπειτα διαδρομή νέων (τότε) σημαντικών ηθοποιών".
(Πηγή: katiousa.gr)

Κυριακή, 15/9, στις 20:30. Στον κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη (μαρκαδόρους πίνακα και τετράδια Α4).

Σας περιμένουμε!  


https://www.facebook.com/events/451099852152038/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου