Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Η Μεγάλη Ουτοπία", του Φώτου Λαμπρινού, Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 19:30

Συνεχίζουμε τις προβολές μας αυτή την Κυριακή, 26/1, με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Μεγάλη Ουτοπία", του Φώτου Λαμπρινού (2017, 90΄). Μαζί μας θα είναι και ο σκηνοθέτης.

Σχετικά με την ταινία:
"Έχοντας περάσει ένας αιώνας από τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και την ανθρωπότητα, ο Φώτος Λαμπρινός διερωτάται για το νόημα μιας ουτοπίας που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας υλικό που συγκεντρώθηκε μέσα από έρευνα ολόκληρων δεκαετιών. Η ταινία του αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) του οράματος που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους και καταστροφές. Και μιλάει γι' αυτό το όραμα στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα. Το σενάριό της υπογράφει ο Φώτος Λαμπρινός που είναι και ο αφηγητής στην ελληνοουκρανικής παραγωγής ταινία του, ενώ τη μουσική υπογράφει η Olesya Rostovskaya".
(Πηγή: Εφημερίδα Αυγή)

Κυριακή, 26/1, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επιπλέον, το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας έχει ξεκινήσει μόνιμη καμπάνια για τη στήριξη προσφυγόπουλων συλλέγοντας σχολικά είδη, τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του σχολείου (καθημερινά 16:00-22:00 και Σάββατο 10:30-18:30), όσο και σε κάθε εκδήλωση της Μεσοποταμίας, συμπεριλαμβανομένων και των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης.
Περισσότερα για την καμπάνια:
https://www.mesopotamia.gr/el/kampania-syllogis-scholikon-eidon-gia-prosfygopoula/

Σας περιμένουμε!  

https://www.facebook.com/events/603502997156341/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου