Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Ερωτική Επιθυμία", του Γουόνγκ Καρ-Βάι, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 19:30

Συνεχίζουμε τις προβολές μας αυτή την Κυριακή, 16/02, με  την ταινία  "Ερωτική Επιθυμία", του Γουόνγκ Καρ-Βάι (2000,  Έγχρ., 98΄), με τους  Τόνι Λενγκ, Μάγκι Τσενγκ. 

Σχετικά με την Ερωτική Επιθυμία:
Μια ιστορία αγάπης στο Χονγκ Κονγκ του 1962 συλλαμβάνει ο φακός του Kar-wai Wong. Όμως δεν είναι ένας έρωτας σαν όλους τους άλλους: Ο Chow (Tony –Chunking Express- Leung), αρχισυντάκτης μιας τοπικής εφημερίδας και η μυστηριώδης Li-zhen (Maggie –Chinese Box- Cheung) μοιράζονται ένα κοινό μυστικό. Οι σύζυγοί τους διατηρούν ερωτική σχέση, και η ανακάλυψη αυτή θα τους φέρει πιο κοντά. Όχι όμως όσο κοντά θα ήθελαν: Η αμοιβαία τους έλξη θα προσκρούσει στον τοίχο που έχτισαν γι αυτούς τα “νόμιμά” τους ταίρια, με την υποχώρησή τους στις επιθυμίες της σάρκας να τους υποβιβάζει αυτόματα στην ίδια –ανήθικη- κατηγορία με αυτούς. Ο ηθικός αυτός φραγμός θα τους καταδικάσει στο ανυπόφορο καθημερινό βίωμα του ανεκπλήρωτου έρωτα, με τον Wong να καταγράφει τις απελπισμένες τους ματιές, τις σπαραχτικές ψυχικές τους κραυγές, τον υπομονετικό τους αυτοβασανισμό με τρόπο σχεδόν ιεροτελεστικό, διεισδύοντας στις πιο μύχιες πτυχές των συναισθημάτων τους.
Μέσα από τόνους σκληρού χιούμορ και απέραντου λυρισμού –συνεπικουρούμενος και από την προκλητικά καταθλιπτική μουσική των βιολιών του Shigeru Umebayashi -, η Ερωτική Επιθυμία καταθέτει μια συνταρακτική σπουδή στον ανεκπλήρωτο πόθο και τον σπαραγμό που αυτός προκαλεί, πλήρως απαισιόδοξη και λυτρωτικά αντί-Χολιγουντιανή.
Πηγή: http://www.cine.gr/film.asp?id=1913&page=4 

Κυριακή 16/2, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επιπλέον, η Μεσοποταμία έχει ξεκινήσει μόνιμη καμπάνια για τη στήριξη προσφυγόπουλων συλλέγοντας σχολικά είδη, τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του σχολείου (καθημερινά 16:00-22:00 και Σάββατο 10:30-18:30), όσο και σε κάθε εκδήλωση της Μεσοποταμίας, στο σπίτι μας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτo.

Περισσότερα για την καμπάνια αυτή:
https://www.mesopotamia.gr/el/kampania-syllogis-scholikon-eidon-gia-prosfygopoula/


Σας περιμένουμε!

https://www.facebook.com/events/500777634205601/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου