Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Ο Δράκος" του Νίκου Κούνδουρου, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 19:30

Οι προβολές μας συνεχίζονται! Αυτήν την Κυριακή 23/02, με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Κούνδουρου, η ταινία "Ο Δράκος", στις 19.30 στο σπίτι της Μεσοποταμιας. Πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Βέγγος. Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις. Διάρκεια: 103' (Ασπρόμαυρη).

Σχετικά με τον δράκο:
Ο Δράκος, γυρισμένος το 1956, αποτελεί την σημαντικότερη και διαχρονικότερη ταινία του σπουδαίου δημιουργού Νίκου Κούνδουρου. Ο Κούνδουρος, μετά την Μαγική Πόλη (1955) παραδίδει μια άκρως ριζοσπαστική κινηματογραφική σπουδή πάνω στην μετεμφυλιακή Ελλάδα. Βρισκόμαστε 7 χρόνια μετά το τέλος του ελληνικού εμφυλίου. Μια κοινωνία καθημαγμένη και τρομαγμένη επιβιώνει κάτω από την σκιά της αστυνομοκρατίας, της φτώχειας και του παρακράτους των νικητών του εμφυλίου. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο τριαντάχρονος τότε Νίκος Κούνδουρος, μεταφέρει, με τρόπο πρωτοποριακό, ένα διεισδυτικό πολιτικό και κοινωνικό ψυχογράφημα γραμμένο από τον σπουδαίο Ιάκωβο Καμπανέλλη. Ο Δράκος μέχρι και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες στιγμές του ελληνικού σινεμά.
Πηγή : https://artic.gr/o-drakos-nikos-koundouros/

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επιπλέον, η Μεσοποταμία έχει ξεκινήσει μόνιμη καμπάνια για τη στήριξη προσφυγόπουλων συλλέγοντας σχολικά είδη, τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του σχολείου (καθημερινά 16:00-22:00 και Σάββατο 10:30-18:30), όσο και σε κάθε εκδήλωση της Μεσοποταμίας, στο σπίτι μας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτo.

Περισσότερα για την καμπάνια αυτή:
https://www.mesopotamia.gr/el/kampania-syllogis-scholikon-eidon-gia-prosfygopoula/


Σας περιμένουμε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου