Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Το τελευταίο Βαλς", του Μάρτιν Σκορσέζε, Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 21:00

Συνεχίζουμε τις θερινές προβολές με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, φόρο τιμής στην τελευταία συναυλία του συγκροτήματος  "The Band", στις 25 Νοεμβρίου 1976, στο Σαν Φρανσίσκο. Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει τις επιρροές και την καριέρα του συγκροτήματος σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε δύο χρονιά μετά από αυτή τη συναυλία.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στον κήπο της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο), στις 21.00.

"Τα δύο χρόνια χρειάστηκαν γιατί ο σκηνοθέτης και οι Μπαντ (που χρηματοδότησαν την ταινία του) δεν θέλησαν να κάνουν μια α λα ντοκιμαντέρ περιγραφή της συναυλίας. Αντιθέτως, για πολύ καιρό μετά από εκείνο το βράδυ συνέχισαν τα γυρίσματα τραγουδιών στο στούντιο αλλά και αφηγηματικών σκηνών, όπου οι ίδιοι μιλούν στον Σκορσέζε για το πριν και το μετά. Το τελικό μοντάζ έδωσε μια από τις πιο ιδιαίτερες ροκ ταινίες όλων των εποχών. Η κινηματογραφική διήγηση που πέτυχε ο Σκορσέζε (γνώστης του ροκ ο ίδιος) κινείται παράλληλα και με επιτυχία σε τρία επίπεδα: μας ξεναγεί στις λεπτομέρειες της βραδιάς του τελευταίου βαλς, μας κάνει κοινωνούς της ιδιαίτερης διαδρομής των Μπαντ και μας δίνει κι ένα επί τροχάδην στίγμα των διαδικασιών που γέννησαν το ροκ, που με πρώτη ύλη τις μουσικές της υπαίθρου (μπλουζ και κάντρι) αναδείχθηκε σε κυρίως πεδίο έκφρασης της σύγχρονης αστικής κουλτούρας."
πηγή: Θοδωρής Μανίκας, tovima.gr

Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείτε να στηρίζετε τις δράσεις της Μεσοποταμίας με σχολικά είδη για τις δομές προσφύγων της Αθήνας ή με τρόφιμα μακράς διάρκειας για το "Καλάθι Αλληλεγγύης". 
https://www.facebook.com/events/1392341300956819/

Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου