Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί", του Τζίμ Τζάρμους, Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21:00

Τελευταία θερινή προβολή είναι το "Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί", μια αισθηματική ταινία με βαμπίρ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζιμ Τζάρμους, με τους: Τίλντα Σουίντον, Τομ Χίντλεστον, Μία Γουασικόφσκα, Άντον Γιέλτσιν.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 21:00, στον κήπο της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο).

"Ο Αδάμ και η Εύα είναι βαμπίρ ηλικίας ήδη πολλών αιώνων. Μέχρι τώρα, έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην παγκόσμια ιστορία, είτε πρόκειται για τους λοιμούς και τα τεκταινόμενα της Γαλλικής Επανάστασης είτε πρόκειται για καλλιτεχνικά γεγονότα υψίστης σημασίας, στα οποία έβαλαν το χεράκι τους. Ο Αδάμ είναι μανιώδης συλλέκτης οργάνων και έχει εξαιρετική αίσθηση της μουσικής, μπορεί να καυχιέται μάλιστα ότι έχει δώσει και το «Adagio» του στο Σούμπερτ, «για να μείνει και κάτι δικό του στην ιστορία». Η Εύα αρκείται σε πιο απλά πράγματα, θέλει περισσότερο την ησυχία της και τα βιβλία της. Οι δυο τους έχουν παντρευτεί ήδη τρεις φορές και, παρά το γεγονός ότι περνούν και διαστήματα χωρισμού, είναι φτιαγμένοι για να ζουν μαζί. Όπως γυρίζει ένα πικάπ (και ο Τζάρμους δε χάνει ευκαιρία να το κινηματογραφήσει), έτσι και οι ζωές του Αδάμ και της Εύας αποτελούνται από επαναλαμβανόμενους κύκλους, που κάθε φορά ξεκινούν από τη δημιουργία μιας νέας φαινομενικά φυσιολογικής καθημερινότητας, ως τη στιγμή που αναγκαστικά θα πρέπει να την εγκαταλείψουν ξανά για μια νέα ταυτότητα. "
πηγή: Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Freecinema.gr

Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείτε να στηρίζετε τις δράσεις της Μεσοποταμίας με σχολικά είδη για τις δομές προσφύγων της Αθήνας ή με τρόφιμα μακράς διάρκειας για το "Καλάθι Αλληλεγγύης". 

https://www.facebook.com/events/279263316673688/

Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου