Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ - αυτό το Σάββατο 1 του Δεκέμβρη στις 8.00΄ μ.μ.

Φίλες και φίλοι,
 στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας θα προβάλουμε αυτό το Σάββατο 1  Δεκεμβρίου στις 8.00΄ το βράδυ, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, (Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο) το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ
"ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ" (2010, 59΄) της Κατερίνας Πατρώνη.

Η Κατερίνα Πατρώνη,
παλιά γνώριμη και φίλη της Μεσοποταμίας (έχουμε προβάλλει παλιότερα την άλλη εξαιρετική ταινία της "Ο Τρίτος Τάκης", με την παρουσία του  ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη, καθώς και τα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ της "Με τα μάτια στραμμένα στη στεριά" και "Λασκάρεως 99, Αθήνα" από τη σειρά "DOCVILLE"),
θα παρίσταται στην προβολή και θα συζητήσει μαζί μας μ' ένα ποτήρι κρασί και λίγο ψωμοτύρι.
 Είσοδος ελεύθερη, όπως πάντα.


 Η Κική Δημουλά μιλάει για τον έρωτα, τον θάνατο και την ποίηση στο ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Πατρώνη. Τι παραπάνω, άραγε, θα είχε να εξομολογηθεί για την τέχνη της, τον έρωτα, τον φόβο του θανάτου, απ’ όσα διοχετεύει στο έργο της εξήντα χρόνια κοντά;

Ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ χωρίς στολίδια, χωρίς μαρτυρίες τρίτων και μ’ ελάχιστα εξωτερικά πλάνα, με την κάμερα προσηλωμένη στο πρόσωπο της ποιήτριας που, μ’ ένα τσιγάρο μονίμως στο χέρι, μιλάει, στοχάζεται, ονειροπολεί.

«Πολύ γρήγορα», λέει η Κατερίνα Π., «ένιωσα μαζί της οικειότητα που μ' άλλους ανθρώπους μπορεί να διανύσεις μια ζωή και να μην την βρεις... Ήξερα ότι ήθελα να κάνω μια ταινία με τη Δημουλά, όχι για τη Δημουλά. Ήταν ένα πρόσωπο που πάντα με προκαλούσε να το ψάξω. Οι συναντήσεις μας ήταν σποραδικές σ' όλη τη διάρκεια του 2009, και οι κουβέντες μας, αμοιβαίες εξομολογήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν και τις δυό μας».        


 "Μια ποιήτρια εξομολογείται":             http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=133452     (δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία, 2010) 

 "Δεν έζησα τον έρωτα όσο ήθελα":     http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_1_26/03/2010_330417          (από το "Κ" της Καθημερινής, 2010)                                    

1 σχόλιο:

  1. Από την Κωνσταντίνα Κούνεβα στην Κική Δημουλά....

    Στην κυρία Δημουλά που υπέγραψε την διακήρυξη
    "Τολμήστε" μαζί με ένα σωρό βολεμένους,που παρελαύνουν καθημερινά στα μμε και μιλάνε υπέρ του μνημονίου!
    Αλλά μην την αδικούμε, η κυρία Κική μάς είχε προετοιμάσει με το τίτλο συλλογής της:

    "Μεταφερθήκαμε παραπλεύρως"

    Πολύ παραπλεύρως μανδάμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή