Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ



Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ.,
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ!


ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ!


Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για «Φιλικό Επιχειρησιακό Περιβάλλον για τις στρατηγικές & ιδιωτικές επενδύσεις», βαφτίζει «διαμόρφωση» το ξεπούλημα της παραλίας μας! Ας δούμε συνοπτικά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου:

1. Άρθρο 16: ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Συστήνεται η εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», με διάρκεια ζωής 50 έτη. Σκοπός η διοίκηση & διαχείριση δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων, μεταξύ Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας και Σουνίου.

• ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι ρυθμίσεις συνεπάγονται ξεπούλημα φιλέτων του παραλιακού μετώπου σε ιδιωτικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των κατοίκων), δεν έχουν κανένα λόγο στην περιοχή τους!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Όλο το παραλιακό μέτωπο και -σε ό,τι αφορά την περιοχή μας- ο Φαληρικός Όρμος ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΕΝΙΑΙΑ. Η διοίκηση & διαχείριση να γίνει από ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ή ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ φορείς.

2. Άρθρο 18: ΔΗΜΟΣΙΕΣ (;) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η εταιρεία του άρθρου 16 και η εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.» αναγνωρίζονται ως δημόσιες στρατηγικές επενδύσεις, δηλαδή «παραγωγικές επενδύσεις που επιφέρουν (…) αποτελέσματα σημαντικής εντάσεως στη συνολική εθνική οικονομία και προάγουν την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση» (ν. 3894/2010).

• ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: H παραλία μας θα «αξιοποιηθεί» εντατικά για την αποπληρωμή του χρέους. Με το 40% των επαγγελματικών χώρων ΑΔΕΙΟΥΣ στο Μοσχάτο, φανταστείτε τι θα γίνει με την προσθήκη χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων νέων επαγγελματικών χώρων στην παραλία!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Όχι στην καταστροφή της οικονομικής ζωής της περιοχής. Όχι κι άλλα λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας.

3. Άρθρο 10: ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Για τις «στρατηγικές επενδύσεις» η αίτηση άδειας παραμονής όσων έχουν σχέση με την επένδυση διαβιβάζεται στην «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.». Ο Υπουργός Εσωτερικών αποφασίζει για την έγκριση της άδειας, η οποία έχει διάρκεια έως και δέκα έτη.

• ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι πολυδιαφημισμένες θέσεις εργασίας είναι μύθος. Ο επενδυτής μπορεί να ζητήσει άδεια παραμονής για όσους έχουν σχέση μ’ αυτήν, άρα να φέρει εργαζόμενους από χώρες της Ασίας ή της Αφρικής, για φτηνά εργατικά χέρια! Έτσι, ακόμα και οι Έλληνες εργαζόμενοι θα εργάζονται με τα ίδια εξευτελιστικά μεροκάματα κι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τα μεροκάματα σε όλη τη χώρα.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Να εξασφαλιστούν μόνιμες θέσεις εργασίας. Να εξασφαλιστούν νομικά οι εργαζόμενοι, για να μη γίνονται θύματα εκβιασμών!

4. Άρθρο 15: ΠΑΡΟΧΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με νόμο μπορεί να προβλέπονται ως κίνητρα ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις, π.χ. η παγιοποίηση του φορολογικού καθεστώτος για συγκεκριμένο διάστημα, η μείωση & απαλλαγή από τέλη/ειδικούς φόρους.

• ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σε μια περίοδο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από τους φόρους, κάποιοι θα απολαμβάνουν φορολογική ασυλία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Ούτε η περιοχή θα ωφεληθεί, αφού τα τέλη & οι φόροι προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι μειωμένα ή μηδενικά!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Επιτέλους, φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους!

Τι μπορεί να γίνει αντί του γενικού ξεπουλήματος;

Ο όγκος των κτιρίων από τον Κηφισό ως την Εσπλανάδα (Φαληρικός Όρμος) είναι πολύς. Η ανάπλαση του χώρου δεν πρέπει να προβλέπει νέα κτίρια.
Να γίνει Πάρκο η παραλία στο Μοσχάτο!
• Το γήπεδο βόλεϊ να μετατραπεί σε Πολυχώρο Πολιτισμού με θεατρικές παραγωγές, συναυλίες και κινηματογράφο.
• Το γραμμικό κτίριο μπορεί να στεγάσει αναψυκτήρια για τους επισκέπτες και τα ναυταθλητικά σωματεία της περιοχής.
• Η ιχθυαγορά, που ρημάζει από το 2004, επίσης να λειτουργήσει.
• Η εκμετάλλευση των χώρων -μαζί με το γυάλινο κτίριο και τη μαρίνα- από το ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ φορέα μπορεί να χρηματοδοτεί το Πάρκο χωρίς επιβάρυνση του δημοτικού ή κρατικού προϋπολογισμού.
• Το κόστος μετατροπής της παραλίας μας σε Πάρκο -με τις παραπάνω χρήσεις- είναι ελάχιστο. Οι υποδομές υπάρχουν και ρημάζουν από το 2004.
• Στον αδόμητο χώρο μπροστά στο Μοσχάτο να γίνει αποκατάσταση των οικοσυστημάτων που έχουν ως βασικό στοιχείο το νερό και την ανοιχτή θάλασσα.
• Τα ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΆ & οι ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ, έργα υποδομής είναι υποχρέωση της πολιτείας. Να ενταχθούν στις δημόσιες επενδύσεις! Μάς τα οφείλουν από το 2002…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου