Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Hunger", του Steve McQueen, Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 21.00

Η τελευταία μας προβολή για τον Ιούνιο θα γίνει την Τετάρτη, 26/6, με την ταινία "Hunger", του Steve McQueen (2008, Έγχρωμο, 95΄), με τους Michael Fassbender, Liam Cunningham, Liam McMahon και άλλους. Πριν από την προβολή, στις 19:00, θα γίνει η ανοικτή συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης μας, όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες ταινίες μας.

Σχετικά με το Hunger:
"Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στις Βρετανικές φυλακές όπου κρατούνταν μέλη του IRA και τα οποία διαμαρτύρονταν για τα πολιτικά τους δικαιώματα. Ένα σημαντικό μέλος της οργάνωσης, ο Bobby Sands, αποφασίζει να κατέβει σε απεργία πείνας για να πετύχει τον σκοπό του και να κινητοποιήσει και τους υπόλοιπους φυλακισμένους [...] Το Hunger είναι μια ταινία  δύσκολη. Βίαιη, τολμηρή, προκλητική, ειρωνική και κυρίως μακριά από κάθε πρότυπο παρόμοιων ταινιών. Αντίθετα με τον τίτλο της, μετά το τέλος της δεν νοιώθεις καθόλου πεινασμένος, αλλά χορτάτος από θέαμα, συναισθήματα κάθε είδους, εμπειρίες."
(Πηγή: Γιάννης Σιδέρης - cine.gr)

Τετάρτη, 26/6, στις 21:00. Όπως και όλο το καλοκαίρι, η προβολή θα γίνει στον ανανεωμένο κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη (μαρκαδόρους πίνακα και τετράδια Α4).

Σας περιμένουμε!  

https://www.facebook.com/events/452362438896923/
http://www.mesopotamia.gr/el/kinimatografiki-leschi-hunger-tou-steve-mcqueen/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου